Vardagsstress

Känner av lite vardagsstress. 
Det blir så när jag blir ostrukturerad och skapar för mycket att göra på en gång.
 Alla har vi olika sätt att hantera det på, ett av mina sätt är att skriva "att göra"listor.

 Samtidigt som jag gör listor, dricker jag mer kaffe än jag behöver...

Men i helgen ska jag ta hand om mig själv, släppa alla måsten och andas ut en stund. 
Träffa vänner, lära en liten tös hur hennes kamera funkar, färga håret och sova länge.

 Och fota stolen. Jag är nästan klar med den!
 Jag tror att jag för en gångs skull blir nöjd, även om det inte blev som jag tänkt 
från början. Kanske är just det som är grejen! Att låta saker bli vad dom blir =))

Hur har ni det? Vad har ni för knep när det gäller vardagsstressen?

Kram Hannis

19 kommentarer:

Ellinor sa...

Ha, ha, det är underbart att se ostylade bilder och läsa om dina listor. Jag älskar listor. Det är ett perfekt sätt att i alla fall få mental struktur i ett fysiskt kaos! Jag vet att jag blir på dåligt humör när det är för rörigt omkring mig. Och stressad!
Hoppas i alla fall att du får en riktigt skön helg och att du känner dig avstressad och lugn!
Kram
Ellinor

MammaElva sa...

Jag är också en listmänniskor! Verkligen! Får inget alls gjort utan dem och bara irrar och virrar. Hjärnan är liksom på tusen ställen samtidigt. Sen är det ju alltid så himla skönt att stryka något på listan + att det syns på papper vad man åstadkommit under en dag :)

Kram Elin

Vintage House sa...

God Morgon,
Det är inte lätt med vardagsstressen, försöker nog skapa lite rutiner och sedan blir det nog listor här med...
Ta hand om dig
kram
sandra

Johanna Stålros sa...

Ja hihi skulle inte klara mig utan mina listor;) Att få skriva ner är verkligen ett sätt för mig att kunna släppa taget lite, kunna få struktur på livet. Men du har tagit steget längre och skriver dina på datorn.....
Stress, kaffe och magkatarr det är vardagsstress för mig;) Fota, meditera lyssna på bra musik, kela med katten hjälper mig att varva ner. Kram

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Så väl jag känner igen detta, jag skriver också listor och hinkar kaffe. Men den listan var vääldigt lång, du får ta en sax och klippa av halva. Ibland kan det bli för mycket annars, men bra att du ska ta helgpaus.
Kramar
AnnaMaria

Kia sa...

Ska bli kul att se din stol!
Stressad blir jag sällan, är inte min grej. : ) Det är faktiskt sant. Det jag kan bli stressad över är sambon som är en tidsoptimist när vi ska iväg ibland. Jag gillar inte att vara sen hellre alldeles för tidig.

Ha en toppen dag!
Kram Kia

Systrarna Karlsson sa...

Även här är listor en befrielse. Tror det blir stressande när man måste hålla alla "måsten" i huvudet men genom att man skriver ner dem på papper så lättar man lite på trycket i minnesbalken och på så sätt lindras stressen. (ja iaf så är det så här;) Härligt att du känner dig nöjd över stolen ser med spänning fram emot reslutatet.

Önskar dig en härlig dag

Monica, Blogg Betongkrukan sa...

Hej vännen!
Min vardagsstress kommer av dåligt samvete för att jag vill så mycket men inte hinner allt jag vill... och jag gör också listor, som inte alltid hi hi är till hjälp! För ibland så inser jag att tiden det tar att göra listan hade kunnat användas till det jag skriver på listan hi hi...

Hoppas du får en underbar helg! Skall bli kul att se resultatet!

För mig blir det också middag hemma hos oss med vänner. Och det är inte ett dugg synd om mig (just nu) för sedan, endast 4 arbetsdagar och sedan en dag på slalomskidor med Skruttans skola. Och sedan lite semester "yes"...

Ta´t lungt! Sköt om dig kram Monica

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

jag gör också listor... och sen kan jag hitta dessa listor långt efteråt, och se om jag gjort det som stod på den. Och näe, det har jag ju inte...Men det är skönt att få det på pränt :)
Kram
Marie

rustik charm sa...

Känner så väl igen mig. Listor och kaffe:)

Ha en fin helg och ta hand om dig själv.
Kram Kristina

Fröken Grön sa...

Jag har turen att ha förmågan att bara kunna stänga av omvärlden emellanåt. Eller "puppa mig", som sambon kallar det. Efter intensiva dagar på jobbet kopplar jag bort allt som har med jobb att göra när jag kommer hem, släcker liksom ner den delen av hjärnan. Sover som en stock på nätterna gör jag också. Sen när en ny dag börjar varvar jag upp igen, tutar och kör.

Annars tycker jag att en kopp kaffe är ett perfekt sätt att ta sig en liten mikropaus. Det skapar liksom något slags lugn för stunden.

Håller tummarna för att du får en energigivande helg. Kram på dig!
/Anna-Karin

Vitt hus med svarta knutar sa...

Ja vad har jag för knep...jag försöker nog att sänka kraven på de saker där det går och prioritera det som är viktigast. Men det är klart att det snurrar till emellanåt, när det blir bara för mycket. Skönt att du får en helg då du kan släppa alla måsten, sådana helger är viktiga=)

Ska bli spännande att få se stolen när den är klar.

Önskar dig en skön fredag och tillika helg!
Kram,
Regina

Mamma C sa...

Några listor blir det inte här. Har nog blivit bättre med att kunna varva ner när man känner stressen börja närma sig.
Kram Mamma C

millandante sa...

Vad klok du är som planerar för annat än listorna i helgen! Jag tror på att bryta mönstret när man hamnat i för mycket vardagsstress. Ha en jättefin helg Hannis!!

Kram

Mitt hem är min borg sa...

Ja håller med dig.. Att göra lista funkar bäst tycker jag, då får man i alla fall koll på vad man har att göra och kan prioritera och göra det "viktigaste" först.. Jag är alltid så att jag grejar lite här och lite där och inget blir klart.. =(

Skönt att ta det lugnt i helgen, det måste man ju oxå komma ihåg..

Kram

Mycket annat & lite betong sa...

Jodå, jag skriver också listor! Många och långa!

Ha en lugn och skön helg!
Agneta

Industri house sa...

Hej Hannis! Skönt att kunna få ta det lite lugnt ibland också, mitt i all stress..Ska bli så spännande att få se när stolen blir färdig.Ha det gott i helgen, kram jessica.

Agneta sa...

Underbaraste lilla Hannis-ungen, vilka ljuuuuuuvliga bilder!

A

Beas sa...

Hoppas att du har någon som kan hjälpa dig med alla dina "göromål". Det går lättare och är roligare, som bekant, ifall man är två.

Kram Bea