Pysselkaos

Fick någon idé om att jag skulle skapa ordning
bland alla pysselsaker.
Nu när det börjar kännas som att tiden
för pysslandet är tillbaka.
Alla delar till halsband och annat
har legat huller om buller ett tag.
Och gör fortfarande...


Hur gör ni med förvaring av alla små saker?
Använder ni mindre burkar eller annat?
Känns som att hur jag än gör så sprids dom,
kan bero på att jag är en slarver kanske men
förvaring är ett återkommande tema att
lösa hemma hos mig.
Har ni tips tar jag gärna emot dom!

Så hoppas jag förstås att ni har det bra!
Kram Hannis


21 kommentarer:

Tina sa...

Och lika snyggt var ju det, din 'röriga' hög ser riktigt läcker ut. Visst är det konstigt men man håller liksom koll på sakerna ändå där i all röra. Jag har en stor hög i en ask i badrummet, ett par väggkrokar med tingeltangel och ett bankfack. Så förvarar jag mina 'juveler'..

Ha en bra dag, Hannis!

Fröken Grön sa...

Jag köpte en gammal trevåningsplåtlåda för småkakor på loppis förra året, - slukar mycket och gör att det blir överskådligt när du lyfter av de olika våningarna. Dessutom tar den inte så mycket plats i hyllan, eftersom allt är travat på höjden.

Ha en fin onsdag!
/Anna-Karin

Systrarna Karlsson sa...

Här har det inköpts en sorteringslåda från Claes Ohlsson som rymmer alla pärlor.För de lite större sakerna så har gamla konserverings burkar fyndats på loppis;)

Önskar dig en ljuvlig dag

Ps. missa inte vår utlottning;)
Annie

Kia sa...

Har plastlådor med flyttbara fack i som pärlor ligger i men ups så råkar någon välta den så ligger alla tillsammans igen. : ) Men tanken är god!

Vår altan blir på cirka 70 kvadrat så den är inte jätte stor. Fast det beror på vad man jämnför med.

Kram Kia

annashusidingtuna sa...

Hej!
Känner igen det där, allt ligger som en enda röra när man väl har tid att sätta sig och pyssla eller så hittar man inget av det som man vet borde ligga i lådan....
Hoppas du kommer på en finurlig lösning som du sen delar med dig av!
Kram anna

Vintage House sa...

Hej
Jag har mitt småpyssel i små låder i glasburkar så att man kan se dem.
Tyvärr har de legat väldigt länge i sina burkar och kommer nog göra det ett bra tag till...
ha dig en fin fin onsdag
kram
sandra

Monica, Blogg Betongkrukan sa...

Hej,
snygga bilder av ditt kaos! Jag gör tappra försök emellanåt att skapa organiserad förvaring, men efter ett tag så är det kaos igen. Så jag är nog inte rätt person för tips.... men jag tycker det är jättesnyggt att samla fina saker i glasburkar. Några har jag med små pinaler och penslar i....

Ha det gott, kram Monica

Vitt hus med svarta knutar sa...

Jag har massor av pärlor och andra smyckesdetaljer och för att få ordning köpte jag "KASSETT Cd-låda med lock" från det stora varuhuset. Superbra med etikett på. Nu står de på en hylla ovanför mitt pysselbord, lättåtkomligt och enkelt att plocka undan. En nyhet heter KVARNVIK Cd-låda med lock.

Men visst är det fint med några skålar och fat med lite av varje som blickfång och inspiration också.

Ha det gott!
Kram,
Regina

Ljuva Drömmar sa...

Ser ut som du har mycket fint som ligger och väntar på
pysseltid. Visst kan det vara fint att ha det så men inte så praktiskt. Jag har alla mina småsaker och då framförallt alla
mina pärlor i genomskinliga fiske/verktygslådor från Clas Ohlsson. De är jättebra, finns de med flyttbara väggar men de har jag fått limma fast för de flyttade sig så pärlorna blandades. Till större saker är glasburkar väldigt fint o bra. Vill du inte se hela innehållet så kan du gör som jag och klä dem med tyg el papper, det blir snyggt.

Tack för din snälla kommentar om min webshop! Kramar Maria

Vita små hjärtan sa...

Mysigt med pysslande av olika slag!
Jag förvarar mitt i lådor och burkar! Faktiskt ganska ordningsam :)
Kram Agnetha

tinajo sa...

Jag tycker det är riktigt jobbigt med småsaksförvaring, är inte riktigt organiserad där känner jag. Det hamnar saker här & där, vilket gör att jag i bland glömmer var jag har det... Jag kanske lyckas organisera mig någon gång..?! :-D

Loella sa...

Trots det läcker oreda som i sig ändå är någon ordning..."Kaos är granne med Gud" var det någon som sa, i det allsmäktiga skapas kreativitet i röran...=)

Jag samlar på stora glasburkar där jag förvarar mitt....en burk med sidenband, en med prismor, en med julpumlor, en med kors och urtavlor osv....Fina som stilleben som de är då också ju.

Mår gott, och hoppas likväl du gör detsamma!
Varma hälsningar Loellan

Anna S sa...

Hej Hannis. Känner igen det med småplocket. Jag har ordning på ytan men i lådor är det ofta rörigt tills jag tar tag i det.

Jag har småplock som berlocker och annat i glasburkar eller plastpåsar i en kökslåda.Någorlunda samlat.

Vet en tjej som har köpt kryddburkar i glas på det stora varuhuset och har allt lättöverskådligt på hyllor på väggen.

Dina pyssel-saker och småskrammel är fina att se på där de ligger.

Kram till dej, hoppas veckan blir fin.

Mamma C sa...

Kan tyvärr inte ge dig något bra råd. Sedan min pysselplats försvann och jag sitter vid köksbordet om jag ska göra något. Så har jag ingen ordning alls på mina pärlor och annat pyssel. Har liksom blivit utspritt lite överallt i huset.
Kram Mamma C

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

En snygg röra tycker jag, ibland blir det dekorativt och bara ha liggande småpryttlar framme. Men blir det för mycket åker det in i något skåp här, har skåp med draglådor. Där samlas småsaker.
Kramar
AnnaMaria

Anonym sa...

Jag brukar förvara smått och smycken i lådor som antagligen är menade att rymma fiskedrag, smidigt med alla små fack så det inte trasslar.

Fiffiga Systrar sa...

Att skapa ordning och struktur är inte alltid det lättaste. Oftast finns det mer prylar än förvaring... det är en rejäl utmaning att få ordning i kaoset. Sedan ska ju ordningen också vara lite kaos för den rätta inspirationen... tycker vi!

Hos oss kan du få lite tips om pysselrum/pysselvrå. Även det lilla är gott nog.

Dina bilder är iaf riktigt härliga!

Kramar från Systrarna Fiffig ;-)

Industri house sa...

Jag brukar mest förvara småsaker i lite olika lådor och burkar, men jag säger mest! för det är inte alltid som jag är så duktig på att få undan allt.. Jag tycker alla dina saker ser så charmiga ut, så det behövs väl knappast någon förvaring till dom :)) Trevlig helg hannis, kram kram jessica.

Hanna sa...

Ha en fin helg.
Kram
Hanna

Mycket annat & lite betong sa...

Förvaring är inte det lättaste. Jag provar ständigt nya idéer.
Verktygs- fiskelådor med många små fack är bra, lätta att ta med sig. Så har jag ett plåtväggskåp med små plastlådor. Och så använder jag små plastpåsar med "blixtlås". Men rörigt blir det ändå.

Trevlig helg!
Agneta

Inka sa...

Hej, Hannis!

Vilka fina pysselsaker.

Jag brukar ha småsakerna i en specerihylla (redahylla) en sån där med glaslådor i, du vet. Jag har en med sysaker och en annan med pysselsaker.

Kram Inka